Витамини и Минерали

vitamins_and_supplements

Витамините са незаменими за жизнените функции на организма. Те поддържат здравето посредством регулиране на метаболизма на тялото и подпомагане на биохимичните процеси в него. Може би вече сте прочели защо според нас е необходимо да се приемат витамини и минерали като хранителна добавка:

  • Бедна и изтощена почва. Бедната почва, означава бедна на витамини, минерали и микроелементи храна.
  • Рафинирана, пастьоризирана, консервирана и силно преработена храна – това означава бедна на биологично активни вещества храна.
  • Стрес. Знаете ли, че стресът буквално източва магнезия от тъканите на тялото? Когато имаме недостиг на магнезий дори и малък стрес може да ни извади от равновесие.
  • Околната среда – както психо-емоционалната, така и чисто физическата околна среда са силно замърсени. Това директно влияе на състоянието и нуждите на нашето тяло.

Препоръчваме прием на хранителни добавки, само от утвърдени производители с десетилетна история.

Мултивитамини и минерали – препоръчва се за подпомагане при недостиг на витамини и минерали – за ежедневна употреба. След прекарано леко или тежко заболяване. За жизненост, енергичност и повишаване на работоспособността и имунитета.

Алое Вера концентрат + витамини – (висококачествен концентрат от алое вера 200:1). Сокът от алое има доказано имуномодулиращо, антиоксидантно, противовъзпалително, противотуморно действие; подобрява обменните процеси в организма. Препоръчва се за подпомагане при: срив на имунната система, алергични заболявания, екземи, дерматити, акне, херпес симплекс, туморни заболявания, стомашни проблеми, диабет, атеросклероза, отпадналост, проблемна кожа, повишен холестерол, рани, контузии, болки в мускули и сухожилия, възпаления на дихателните пътища, болки и шум в ушите, хемороиди, бактериални и вирусни инфекции.

Капсули витамини + лиофилизирано пчелно млечице – препоръчва се за подпомагане при: срив на имунната система, настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, липса на апетит, хронична умора, климактерични смущения, заболявания на стомашно-чревния тракт, хроничен запек, неврози, особено придружени с безсъние, чернодробни заболявания. Препоръчва се също при атеросклероза, хипер- и хипотония, атеросклероза на съдовете на долните крайници, стенокардия и състояния след прекаран инфаркт на миокарда, бронхиална астма, ставни заболявания с възпалителен характер, себорея и др.

Магнезий – Магнезият има потенциален ефект при понижаване на кръвното налягане; Все повече се свързват количествата на магнезий в тялото с проявата на диабет тип 2 или инсулинова резистентност. Предполага се, че ниските нива на магнезий могат да ускорят проявата на инсулинова резистентност; Дефицитът на магнезий може да доведе до мускулни крампи, схващания и мускулна умора; Медицинската практика и научните изследвания свързват появата на остеопороза с дефицит на магнезий, поради участието на магнезия в калциевия метаболизъм и отрицателното влияние върху нивата на калций при магнезиев дефицит; Дефицитът на магнезий се свързва пряко с увеличения риск от сърдечни заболявания. Проведените научни наблюдения потвърждават, че високите нива на магнезий понижават риска от коронарни сърдечни проблеми, сърдечни спазми и инфаркт; Приемът на магнезий улеснява заспиването и подобрява качеството на съня; магнезият отбелязва синергичен ефект с цинк и мелатонин;

Витамини за деца – с натурален витамин С от ацерола и плодови пълнежи. Уникалната комбинация от витамини подобрява функционирането на имунната система и съпротивителните сили при децата. Балансираното набавяне на всички витамини заедно с храната е необходимо за растежа, обмяната на веществата, жизнеността и развитието на детския организъм.

Витамин C и Цинк с удължено освобождаване – Препоръчва се за подпомагане при: чести настинки и грип, възстановяване след боледуване, стресови ситуации, проблеми със сетивата за вкус и мирис, проблеми с храносмилателния тракт, проблеми с ноктите (изтъняване, чупене и бели петна ), кожни проблеми и акне, бавно зарастване на рани, при вирусни и грипни заболявания, хронична умора, подходящ за пушачи.

Селен плюс A, C и E и Магнезий – препоръчва се за подпомагане при чести инфекции, проблеми със зрението, стерилитет, сърдечни аритмии, проблеми с щитовидната жлеза, дерматологични проблеми, чернодробни увреждания, при засилено физическо и психическо натоварване. Микроелементът селен и витамините А, С и Е са мощни антиоксиданти, имат силно синергично действие и подпомагат: дейността на имунната и сърдечно-съдовата системи, щитовидната жлеза и способността за възпроизводство. Магнезият е жизненоважен катализатор на активността на ензимите, участващи в производството на енергия; важен е за правилното функциониране на сърдечния мускул, облекчава тревожността, напрежението, нервността, мускулните спазми.

Ацерола капсули – (екстракт от Ацерола с високо съдържание на натурален витамин С). Препоръчва се за подпомагане при: срив на имунната система, настинки и грип, тежки физически и психически натоварвания, бедно на витамини хранене, алергии, при вирусни и бактериални инфекции.

СТАТИЯТА ИМА ИНФОРМАЦИОНЕН ХАРАКТЕР. ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ СЕ ПРАВЯТ САМО СЛЕД ИНДИВИДУАЛНА КОНСУЛТАЦИЯ.