Loading...

Въздействие и ползи

Защо масажът е удоволствие, но и необходимост

Масажът се отразява благоприятно върху физическото и психическото състояние на организма. Подобрява се кръвообращението, лимфотока и храненето на кожните клетки. Той релаксира и тонизира мускулите, помага за елиминиране на токсините и натрупаната подкожна мазнина. Масажът влияе добре върху гъвкавостта на ставите и вътрешните органи.

Това е една релаксираща терапия, която укрепва имунната система, повишава общото ниво на енергия в организма и действа профилактично при множество заболявания. Масажът е чудесен и приятен начин за борба с депресията, стреса и меланхолията. Премахвайки напрежението и болката, той създава незабравимо усещане за бодрост и лекота.

История

Масажът е един от най-древните способи за лечение и предпазване от различни болки и заболявания. Първите исторически паметници, които дават сведения за прилагане на масажа, датират от началото на човешката цивилизация. Писмени сведения за масажа са открити в Египет. В папируса на Еберс (5000 г преди н.е.) масажът се посочва като едно от средствата за лечение и премахване на болката. През VI век в Китай е създадено първото висше медицинско училище в света и един от преподаваните предмети е бил масажът.

Противопоказания

Масажи не се правят в следните случаи: повишена температура, остри инфекциозни заболявания, гнойни процеси в организма, грип, ангина, увеличени лимфни възли, злокачествени тумори, туберкулоза, кръвотечение и кръвоизливи, психична превъзбуда, силна преумора и изтощение.

*Всички терапии се провеждат със 100% натурални продукти – растителни и етерични масла, което ги прави подходящи за хора с чувствителна кожа или алергии. Маслата не съдържат консерванти, оцветители, парфюми, емулгатори и други синтетични съставки.

Класически масаж

Включва дълги поглаждащи движения и е ефективен при повечето проблеми, тъй като обработва най-големия човешки орган – кожата.

Виж още

Тибетски масаж

Масажът е „мек“, каквато е и Тибетската фолософия за живота и космоса, основана на мира и познанието, наречена ахимса.

Виж още

Акупресура

Подходящ за повишаване на защитните сили на организма и за укрепване на вътрешните органи. За тонизиране, ободряване, стимулиране и поддържане на добро общо състояние.

Виж още

Мигун

Съчетаването в едно изделие на различни методи на въздействие на организма позволява да се провежда ефективна профилактика и оздравяване на широк спектър от заболявания.

Виж още

Полезни статии

Съвети от експерти в областта на здравето и медицината

Мъдростта на един тибетски монах в 24 кратки изречения

1. Харесва ти – кажи. 2. Не ти харесва – кажи. 3. Някой ти липсва – обади му се. 4. Не разбираш – попитай. 5. Искаш да срещнеш

Правила за готвене. Въздействие на някои продукти

Винаги слагай продуктите в кипяща вода. Всички ястия да се варят на умерен огън, никога да не стоят на огъня след като се сварят. Морковът е най-труден за

22 неоспорими закона за съвършеното здраве на Грег Андерсън

През 1984 г. на Грег Андерсън му е поставена диагнозата “рак на белите дробове с метастази”, а лекарите му давали още само 30 дни живот. Днес той е

Детоксикация

Считаме чистотата за един от важните аспекти от живота си. Обичаме дрехите, домът и отношенията ни да са чисти. Не сядаме на масата без да си измием ръцете, не даваме на

Хранене и алкално-киселинен баланс на тялото

Tялото е съставено предимно от вода - в ембриона съдържанието на вода е 90% и с възрастта водата в тялото намалява до под 70%. По-голямата част от водата

„Всеки трябва да има право на информация и право да се разпорежда с нея както пожелае“.
Asai.bg
„Всеки има право на почивка и право да избере как да го направи! “.
Asai.bg
„Няколко минути релакс са по-ценни от цял ден работа“.
Asai.bg
error: Content is protected !!