УДИВИДИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА MIGUN ВЪРХУ ОРГАНИЗМА

 • Увеличава се производството на кръв (червени и бели кръвни телца) в организма.
 • Увеличава се производството на интерферон в организма. Това е важно за предотвратяване и отстраняване на възпаления.
 • Усилва се съкратителната функция на сърдечния мускул, подобрява се кръвообращението, изчезват периферните отоци в долните
  крайници.Всичко това предотвратява склерозата на артериите.
 • Нормализира се производството на хормона мелатонин. Мелатонинът предотвратява стреса, рака, заболяванията на сърцето,
  забавя процеса на стареене а така също усилва имунитета.
 • Подобрява се работата на храносмилателната система.
 • Подобрява се кръвообращението в болните участъци на организма и се отстраняват вредните вещества, като по такъв начин
  се облекчава болката.
 • Оказва положително влияние на ръста и развитието на организма, особено при децата.

 

ПРОФИЛАКТИКА НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА С ПОМОЩТА НА МАСАЖОРА MIGUN

Съчетаването в едно изделие на различни методи на въздействие на организма позволява да се провежда ефективна профилактика и оздравяване на широк спектър от заболявания на:

 • опорно-двигателния апарат;
 • сърдечно-съдовата система;
 • трофични разстройства;
 • периферна нервна система (радикулити);
 • ситуационни стресови ситуации (нервна преумора);
 • снижаване на общата резистентност на организма с нарушаване на адаптационната способност към факторите на външното въздействие, чувствителност към промяна на времето;
 • контрол на теглото и избирателно въздействие върху мастните натрупвания, което способства за отслабване;
  корекция на стойката в детска и юношеска възраст;

 

НАГРЯВАНЕ + ТОЧКОВ МАСАЖ

Това е традиционен метод на лечение, когато болния участък на тялото се подлага на постоянен еднообразен натиск, и под въздействието на топлинната енергия в този участък с e подобрява кръвоснабдяването, което довежда до оздравяване и предпазване от други заболявания. Топлинната енергия на инфрачервените лъчи прониква в кръвта и подобрява метаболизма (обмяната на веществата) и усилва всички функции на организма. Този метод на нагряване в съчетание с точковия масаж се използва на Изток от древни времена за лечение и предпазване от много заболявания. Изследванията на много съвременни учени, доказват че такова въздействие на организма забележимо увеличава количеството на червените и бели кръвни телца в кръвта и подобряват кръвообращението. Този метод беше признат и от Световната Здравна Организация, като ефективен.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА – “НАТИСК НА ПРЪСТИТЕ”?

Натиск на пръстите – това е старинен японски метод на масаж. Той се отличава от западния масаж. Много важно умение е да се постигне необходимата степен на натиск с ръце или ходила. Използват се дланите, палеца на ръката, ставите на пръстите, коленете и даже ходилата, за да се оказва натиск на стотици точки, отговарящи за здравето на едни или други органи. Техниката натиск на пръстите може да се сравни с акупунктурата и точковия масаж, по методите на въздействие.Иначе казано, натиска на пръстите е нещо което наподобява рефлекса на разтриване на болното място. По такъв начин, този метод се явява разширение на естествените инстинкти за борба на организма с болката и болестта.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА МЕТОДА МОКСА

Методът Мокса е лечебна процедура, основаваща се на нагряването с лекарствени треви (мокса) непосредствено над точките за акупунктура за тяхната стимулация. По време на масажа на термомасажора Мигун протича топлинно въздействие върху организма на човека. Хелий-неона и нефрита способстват за проникване на топлината в организма на дълбочина 7 см., а инфрачервените лъчи от 4 до 5 пъти усилват ефекта съпоставено с обикновения метод МОКСА.
Нагряват се кръвоносните съдове, което спомага за разтварянето на съсиреците и тромбите, холестерола, мазнините, токсините, и т.н.
Под въздействие на високата температура се подобрява се кръвообращението. Протича отпускане на гладката мускулатура.
Използването на метода на хипертермията (прегряване на организма) премахва отпадналостта и умората, дава прилив на сили.

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КАЙРОПРАКТИКАТА?

Костно-мускулната система се явява «скелета» на човешкото тяло. Всички негови части трябва да се намират в равновесие, за да може тялото да функционира като едно цяло. Ако някоя част се дебалансира, другите части на тялото също са в дисбаланс и се появява някакво заболяване. Кайропрактиката се занимава с това да намали дисбаланса до минимум.При разместване на някой гръбначен прешлен целия гръбначен стълб губи своя баланс и предизвиква разтягане и напрежение на мускулите. Лечението в този случай трябва да бъде следното: необходимо е да се намери проблемния участък и да се въздейства на него, а не на целия гръбначен стълб.

 

ДЪЛГОВЪЛНОВО ИНФРАЧЕРВЕНО ТОПЛИННО ИЗЛЪЧВАНЕ

Нефритните масажорни глави произвеждат дълговълнови инфрачервени вълни. Резултата от тяхното въздействие е нагряване в дълбочина, самоочистване, контрол на течностите, неутрализация на вредните вещества в организма на човека. Петнадесетсферната масажорна глава , чийто дизайн води до минимална загуба на топлина и дълговълновите инфрачервени лъчи,може да се прилага плътно към различни части на тялото.

 

ДЪЛГОВЪЛНОВИТЕ ИНФРАЧЕРВЕНИ ЛЪЧИ

 • Подобряват кръвообращението в организма
 • Нагряват нашето тяло и помагат за подържането на телесната температура
 • Разрушават вредните метали и помагат за тяхното изхвърляне от организма
 • Имат освежаващо, очистващо, антитоксично въздействие
 • Предотвратяват разпространението на вредните микроби и гъбички в организма
 • Подобряват обмяната на веществата

 

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ДЪЛГОВЪЛНОВИТЕ ИНФРАЧЕРВЕНИ ТОПЛИННИ ВЪЛНИ?

Слънчевите лъчи се състоят от лъчи от видимата част на спектъра. (седем цвята : червен,оранжев, жълт, зелен, светлосин, син, виолетов) и лъчи, невидими за нашите очи: инфрачервени лъчи, ултравиолетови лъчи, Х- лъчи и микровълни, гама- лъчи.
Инфрачервеното излъчване – това е област от електромагнитния спектър, намиращ се в диапазона между дълговълновия участък на червения видим цвят И (0,74 мкм) и късовълновото излъчване (2000 мкм).
Слънчевата радиация почти на 50% се състои от инфрачервено излъчване, което за първи път е било открито от английския учен Гершелем през 1800г. Невидимо за човешкото око, то притежава много силна топлинна енергия. Нагретите тела в твърдо и течно състояние излъчват непрекъснато в инфрачервения спектър. Инфрачервеното излъчване се явява външен фактор с постоянно въздействие на човешкия организъм. Тялото на човека постоянно поглъща и излъчва инфрачервени лъчи (радиационен топлообмен). Инфрачервеното излъчване е намерило широко приложение в медицинската практика.

 

АНТИЦЕЛУЛИТЕН ЕФЕКТ и КОНТРОЛ НА ТЕГЛОТО

Използването на 15 сферната ма сажорна глава на MIGUN способства:

 • Да се стегнат мускулите
 • Да се премахнат излишните мазнини (отслабване)
 • Да се подобри състоянието на кожата
 • Да се получи антицелуитен ефект