Отказване от тютюн

quit_tobaccoТютюнопушенето е може би най-вредния и същевременно достъпен навик на съвременния човек. Въпреки високата цена на цигарите, пушенето на тютюн си остава евтино удоволствие и в това е тайната на толкова широкото му разпространение. Безспорен е и факта, че никотинът има силен стимулиращ ефект върху мисловната дейност и цялата нервна система. Силен, но кратък ефект, който зависи от дозата. Никотинът повишава и метаболизма, но за сметка на толкова други неща…

Има ли начин да спрем цигарите? Има. На първо място обаче стои осъзнаването на лошия навик. Човек, който сам е стигнал до заключението за необходимостта и вредата от тютюнопушенето и е решил, че иска да се откаже, вече е свършил половината работа.

От там нататък ние може да помогнем като:

  • Предложим изпитан подход за отказване на цигарите.
  • Изготвим съвместно цялостен план.
  • Използваме СКЕНАР терапия за: подтискане на желанието за пушене, успокоение на ума и изчистване на тялото от токсини (колкото по-бързо се почисти тялото, толкова по-бързо ще отмине и желанието за тютюн).
  • Използваме похвати от СУ-ДЖОК и магнити.
  • Предложим хранителни добавки за подпомагане на процеса.

По време на терапията ще се опитаме заедно да разберем: каква е вашата мотивация, защо още продължавате да пушите, да дадем много практически съвети за различни ситуации и начини за преодоляване на „кризите за цигара“.

Цигарите са просто един вреден навик, както много други вредни навици и да преустановиш един вреден навик означава, че можеш да промениш толкова други неща! Проблема е, че много хора възприемат тютюнопушенето като начин на живот. За тях имам една добра новина – вече е модерно да не си пушач!

Подарете си един различен начин живот – живот без цигарен дим! Подарете си здраве!

В зависимост от избрания подход, терапията може да продължи от един до няколко месеца.